Brandwacht

Een brandwacht is verantwoordelijk voor de diverse werkzaamheden die te maken hebben met preventie en risicobeperking. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van derden. Dat betekent het toezien op de algemene veiligheid in een werkomgeving en toezicht houden op de naleving van  de veiligheidseisen. Door het toezicht houden, voorkomt de brandwacht dat er ongelukken gebeuren.

De brandwacht is gemachtigd om werknemer en bezoekers te controleren op de juiste papieren en vergunningen en of ze volgens de juiste veiligheidseisen aan het werk zijn. Verder kan een brandwacht de verantwoording hebben voor het uitvoeren van gasmetingen of andere metingen die betrekking hebben op de algemene veiligheid van mensen. Het beroep brandwacht kent dus veel variaties.

De brandwacht/beveiligingsmedewerker loopt dan een brandronde, hetgeen vaak gecombineerd wordt met de algehele sluitingsronde. Er worden verder ook brandwachten en brandwachtbeveiligers ingezet bij speciale evenementen ter controle van de brandveiligheid.

De gediplomeerde medewerkers van RSS-Security zijn door heel Nederland inzetbaar en zijn in het bezit van een geldig EHBO en/of BHV Certificaat. Ook beschikken wij over verschillende keurmerken, waaronder het Certificaat Nederlandse Veiligheidsbranche, Keurmerk Evenementenbeveiliging en Keurmerk Beveiliging.