Opleiding Event Security Officer

Evenementenbeveiliging heeft zich sinds het begin van de jaren ‘ 90 ontwikkeld tot een professionele vorm van beveiliging. Niet alleen bij popconcerten worden evenementenbeveiligers ingezet, ook bij sportevenementen zoals bijvoorbeeld marathons en tennistoernooien en niet te vergeten bij congressen, beurzen of bedrijfsfeesten zijn Event Security Officers niet meer weg te denken.

Werken als evenementenbeveiliger is goed te combineren met een andere baan of een studie. Dit komt omdat evenementen veelal plaatsvinden in de avonduren en in het weekend. Je werkt in vrijwel alle gevallen op basis van oproep.

Het theoriegedeelte van de opleiding bestaat uit twee modules: Event Security en de module Wettelijke kaders 2. Deze modules worden geëxamineerd door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Daarnaast dient u rekening te houden met een praktijkstage binnen het ESO leerbedrijf van RSS Security. Tijdens uw praktijkstage neemt u deel aan zes evenementen en werkt u aan de praktijkopdrachten die door de praktijkbeoordelaar van RSS Security en de SVPB worden beoordeeld.

Het SVPB/ECABO-certificaat ESO wordt aan u uitgereikt wanneer u een voldoende resultaat heeft behaald voor alle examenonderdelen inclusief de praktijkopdrachten.

Voor de opleiding Event Security Officer is geen vooropleiding vereist. Wel is goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift een pré. Daarnaast moet er sprake zijn van onbesproken gedrag.

De opleiding duurt ongeveer 6 maanden. Voor (extra) begeleiding van de modules Event Security en Wettelijke kaders 2 kunt u deelnemen aan zes door RSS Security georganiseerde studieavonden van ongeveer drie uur. De praktijkopdrachten werkt u verder samen met uw praktijkbeoordelaar af.

Als u na de afgeronde opleiding en als werknemer bij een beveiligingsorganisatie toestemming verleend is namens Justitie, ontvangt u als Event Security Officer het blauwe legitimatiebewijs. Indien u 18 jaar bent en dit legitimatiebewijs op zak heeft, kunt u als evenementenbeveiliger aan de slag.

Voor meer informatie over de opleiding Event Security Officer: RSS Security, de heer A. Doldersum.

Deel deze pagina op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
// Neem contact met ons op