Beveiliging van evenementen door RSS Security

Bij de organisatie van evenementen kunnen hoge eisen worden gesteld door gemeenten. Met name ten aanzien van de veiligheid en hiermee dus ook de beveiliging van evenementen. Gemeenten oefenen veel druk uit op het maken van een plan dat volledig aan de voorwaarden voldoet. Zolang dit niet het geval is kan een vergunning aanvraag geweigerd worden.

Eisen beveiliging evenementen

Drie onderdelen van het plan ten aanzien van de beveiliging van evenementen zijn:

Beveiligingsplan
Hierin staan de details beschreven over het evenement zelf en de beveiligingsinstructies, calamiteiten scenario plan en crowd management acties.

Veiligheidsplan
Bevat de risicoklasse, profielen van publiek, activiteiten en ruimtelijke ordening. Afspraken met de gemeente en derden, communicatieplan, verkeer, weer, brandveiligheid, toezicht en een calamiteitenplan.

Risicoanalyse
Eerst wordt bepaald of het om een risico evenement, regulier evenement of aandachtsevenement gaat. Het profiel dat betrekking heeft op het evenement bepaalt of en in welke mate een risicoanalyse nodig is.

Bij evenementenbeveiliging denkt u misschien aan grote festivals of concerten. Maar we beveiligen bijvoorbeeld ook beurzen, sportevenementen, dorpsfeesten en braderieën. Onze medewerkers zijn getraind op het monitoren van afwijkend gedrag, de-escalerende technieken en hulpverlening. Zij staan overigens via moderne communicatietechnieken constant met elkaar in verbinding. Ditzelfde geldt voor de hulpdiensten, politie en brandweer bijvoorbeeld. Zo kunnen we snel schakelen wanneer een situatie onveilig dreigt te worden.

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf voor het beveiligen van uw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op via RSS Security / MV Beveiliging : Tel. +31 (0)591 − 74 60 14 of vraag direct een offerte aan.

// Neem contact met ons op

Deel deze pagina op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email