Zorgbeveiliging

De beveiliging in de zorg kent verschillende niveaus. De ene maatregel draagt meer beveiliging in zich dan de andere. Bij sommige maatregelen is zelfs geen sprake van een beveiligingsniveau.

Een tbs-behandeling vindt bijvoorbeeld plaats in een gesloten kliniek, waar een hoog beveiligingsniveau geldt. Er zijn echter ook maatregelen waarbij een cliënt thuis of poliklinisch behandeling ontvangt. In de zorg wordt gebalanceerd tussen de juiste combinatie van zorg en eventuele beveiliging.

Een ziekenhuis is een openbare en toegankelijke plek voor iedereen die naar binnen wil gaan, het risico op diefstal is daardoor groter dan in een gesloten zorginstelling. Wij proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. De veiligheid van het personeel staat voorop, denk bijvoorbeeld aan zeer emotionele patiënten en lastige bezoekers. Daarnaast moeten de beveiligingsmaatregelen er ook toe leiden dat de patiënten niet zonder toestemming buiten de zorginstelling verblijven. Het streven is dat de patiënten tijdens hun behandeling nauwelijks tot niet gevaarlijk zijn voor de samenleving.

Wij bieden onze diensten in allerlei pakketten aan voor een diversiteit aan zorginstellingen, ziekenhuizen en andere branches. Hierbij kunt u denken aan medewerkers, patiënten en bezoekers, hierop zal de beveiliging goed op afgestemd moeten worden.

De gediplomeerde beveiligers van RSS-Security zijn door heel Nederland inzetbaar en zijn in het bezit van een geldig EHBO en/of BHV Certificaat. Ook beschikken wij over verschillende keurmerken, waaronder het Certificaat Nederlandse Veiligheidsbranche, Keurmerk Evenementenbeveiliging en Keurmerk Beveiliging.