Evenementenbeveiliging

Een evenementenbeveiliger is een beveiliger die zich beroepsmatig bezighoudt met de beveiliging van publieksevenementen.

Sinds het begin van de jaren 90 van de 20e eeuw heeft de evenementenbeveiliging zich als specialisatie binnen de particuliere beveiliging ontwikkeld. De taak van bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in evenementenbeveiliging is het in de hand houden van feesten, voetbalwedstrijden en andere evenementen.

Toezicht en crowd control

De werkzaamheden alsmede het specifieke soort publiek waarmee een evenementenbeveiliger te maken krijgt is gelieerd aan de diverse evenementen. Zo verschilt het publiek dat houseparty’s bezoekt nogal ten opzichte van de bezoekers die een zakelijk evenement, zoals een beurs bezoeker, en cafébezoeker of voetbalsupporters zijn weer heel ander publiek. Door deze diversiteit van bezoekers wordt van de evenementenbeveiliger verwacht dat hij kennis heeft van uiteenlopende zaken waarmee hij geconfronteerd kan worden.

RSS-Security levert gediplomeerde beveiligers voor alle soorten evenementen zoals concerten, festivals, (sport)evenementen, maar ook dorpsfeesten, feesttenten en braderieën. Onze evenementen beveiligers zijn door heel Nederland inzetbaar en zijn onze beveiligers in het bezit van een geldige EHBO en/of BHV certificaat.